Deprem Felaketinin Ardından Kahramanmaraş'ta 9 Bin 289 Konut Sahiplerini Buldu!

Kahramanmaraş'ta 9 bin 289 konutun anahtarları depremzedelere teslim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlik ve dayanışmanın gücünü vurgulayarak, milletin acılarına ortak oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2024 15:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta düzenlenen 'Deprem Konutları Kura Teslim Töreni'nde, 9 bin 289 konutun anahtarını hak sahiplerine bizzat takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ta, asrın felaketinin yıl dönümünde çeşitli etkinliklere katıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de eşlik ettiği programda, Erdoğan, deprem şehitlerini dualarla anarak başladı. Ardından, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, kura çekimi ile 9 bin 289 hak sahibini belirledi.

Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, asrın felaketinin ardından milletin dayanışmasıyla ayakta kaldıklarını vurgulayarak, geçmişte yaşanan depremlerin hüzün ve kayıplarını yineledi. Milletin birlik ve beraberliğinin, devletin hızlı müdahalesiyle asrın felaketini atlattıklarını ifade eden Erdoğan, şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini iletti. Devletin, depremzedelerin yanında olduğunu belirten Erdoğan, şehirlerin yeniden inşa edilene ve vatandaşlar güvenli yuvalarına kavuşana kadar çalışmaların süreceğini belirtti. Erdoğan, yaşanan felaketlerin bir daha tekrarlanmaması ve millete benzer imtihanların yaşatılmaması temennisinde bulundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.