Diyanet, Depremlerin Etkilediği Öğrencileri Umreye Gönderiyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ildeki 752 üniversite öğrencisine umre turları düzenliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2023 15:43
Diyanet, Depremlerin Etkilediği Öğrencileri Umreye Gönderiyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ildeki 752 üniversite öğrencisine "Sosyal Sorumluluk Projesi" çerçevesinde umre fırsatı sunuyor. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen 7 günlük umre turları başladı ve ilk grup yola çıktı. Bu anlamlı projenin amacı, gençlerin yaşadıkları acıları bir nebze olsun hafifletmek ve manevi atmosferi yaşatmaktır.

Başkanlık tarafından belirlenen din görevlileri rehberliğinde, 752 üniversite öğrencisi kutsal topraklara gönderilecek. Umreye gidecek gençler, 10-16 Eylül tarihleri arasında ülkelerine dönecekler. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, 15 Ağustos'tan itibaren başlayan umre turlarına yoğun ilgi olduğunu belirtti.

diyanet-depremlerin-magduru-universite-ogrencilerini-umreye-gonderiyor.jpg

Bu projenin hayırseverlerin destekleriyle gerçekleştirildiğini vurgulayan Bircan, gençleri Kabe, Beytullah ve Ravza gibi kutsal mekanlarda buluşturmanın amaçlarından biri olduğunu dile getirdi. Umreye gidecek gençlerin Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşadıkları acıları hafifletmek için bu fırsatın sunulduğunu belirten Bircan, Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere'ye götürmeyi planladıklarını ifade etti.

Umreye katılacak öğrencilere, kendi illerindeki il müftülerinin koordinasyonunda umre eğitimleri verileceğini açıklayan Bircan, 7 günlük umre programının 3 gününün Medine'de, 4 gününün ise Mekke'de geçeceğini söyledi. Öğrencilerin bir kısmının Cidde'ye inip ardından Mekke'ye geçeceğini, diğer bir kısmının ise Medine'ye inip daha sonra Mekke'ye yönlendirileceğini belirtti.

Deprem bölgesindeki gençlerin ilk etapta umreye gönderileceğini ve daha sonra hayırseverlerin katkılarıyla 81 ildeki gençlere de umre fırsatının sunulacağını kaydeden Bircan, bu projenin gençlerin manevi ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.