Kahramanmaraş'a 500 Milyon TL'lik dev altyapı yatırımı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Görgel, şehrin altyapı sorununu çözmek için 10 milyar TL'lik dev bir yatırım başlattı. Şehrin geleceğine sağlam bir temel atıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2024 12:48
Kahramanmaraş'a 500 Milyon TL'lik dev altyapı yatırımı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, "Kahramanmaraş'ın uzun zamandır en ciddi sorunlarından biri olan altyapıyı 10 milyar TL'lik bir yatırımla büyük ölçüde yeniliyoruz. İlk aşama çalışmalarımız başladı ve 2 yıl içinde şehrimizin altyapı sorununu büyük ölçüde çözmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yeni Kahramanmaraş'ın planlanması ve inşası konusunda faaliyetlerini sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, altyapı yatırımlarına da devam ediyor. Deforme olan şebeke hatlarını birçok noktada yenileyen belediye, yeni bir projeyi daha başlattı. Deprem sonrası altyapı ihtiyacını karşılamak için 500 milyon TL'lik bir projenin ilk adımlarını attı. KASKİ Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Hürriyet Mahallesi'nde yeni şebeke hatları yapılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, alanı ziyaret ederek son durum hakkında bilgi aldı.

10 MİLYAR TL'LİK HİBE DESTEĞİ

Altyapının yenilendiğini vurgulayan Başkan Görgel, "Kahramanmaraş'ta önemli bir sorun olan altyapımızı yenileme çalışmalarını yerinde incelemek üzere bir araya geldik. Depremler öncesinde içme suyu sorunu hep gündemdeydi. 6 Şubat depremleriyle birlikte su kaybı oranı %70'in üzerine çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle şehrimize gelen 10 milyar TL'lik hibe ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplamda bin 350 kilometre içme suyu ve bin 350 kilometrelik kanalizasyon hattını yenileyeceğiz. Kahramanmaraş'a 150 kilometre yağmursuyu hattı kazandıracağız. Su kaybı oranını ilk etapta %50'ye, daha sonra %30'lara düşürmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

ŞEHRİMİZİN EN AZ 100 YILLIK ALTYAPI İHTİYACINI KARŞILAYACAK PROJE

Başkan Görgel, "Şehrimizin yeni yerleşim alanlarından biri olan Kuzey Çevre Yolu civarında çalışma yapıyoruz. Burada nüfus hızla artıyor ve sık sık su kesintileri yaşanıyordu. Bu yatırımlar sayesinde artık bu kesintilerin önüne geçeceğiz. İlk etabın toplam maliyeti 500 milyon TL ve bölgede 17 depo, 45 kilometre içme suyu ve 10 kilometre kanalizasyon hattı inşa ediyoruz. Projeler tamamlandığında şehrimizin altyapı sorunu büyük ölçüde çözülecek ve en az 100 yıl boyunca hizmet verecek şekilde yenilenmiş olacak. Kahramanmaraş, altyapısı ve üstyapısıyla sağlam, güvenli ve yaşanabilir bir şehir olacak. Emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.