Kahramanmaraş'taki Asrın Felaketinin Maliyeti 104 Milyar Dolar!

Kalaycı, Türkiye'nin gelişmeye ve kalkınmaya devam ettiğini, ülkede ekonomiye dair olumsuz eleştiri yapanların 6 Şubat depreminden hiç bahsetmediğini vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2023 13:46
Kahramanmaraş'taki Asrın Felaketinin Maliyeti 104 Milyar Dolar!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimlere ilişkin çalışmalarını açıkladı. Kalaycı, MHP'nin değerlerine vurgu yaparak parti iradesiyle mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Türkiye'nin gelişmeye ve kalkınmaya devam ettiğini, ülkede ekonomiye dair olumsuz eleştiri yapanların 6 Şubat depreminden hiç bahsetmediğini vurgulayan Kalaycı, şunları kaydetti:

"6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı felaketin, Türkiye ekonomisi üzerindeki toplam yükünün yaklaşık 104 milyar dolar düzeyinde olduğu tahmin edilmektedir. Bugün televizyonlarda izliyorsunuz, kendisini iktisatçı olarak tanıtan, 'Öldük, bittik' edebiyatı yapan, ekonomiyi karalayan kişiler hiç bu depremden bahsetmezler. Depremler nedeniyle yapılan harcamaların sadece bu yılın bütçesine getireceği yük tahminen 762 milyar lira olduğu, 3 yılda 3 trilyon liraya ulaşacağı öngörülmektedir. Türkiye yaşadığı asrın felaketi depreme ve yaşadığı küresel zorluklara rağmen büyüyen ve güçlenen bir ülkedir. Bu yıl birinci çeyrekte yüzde 3,9 büyüyen Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte de tüm güçlüklere rağmen yüzde 3,8 büyüme kaydetmiş, OECD ülkeleri arasında ikinci, G20 ülkeleri arasında üçüncü en yüksek büyüyen ülke olmuştur."

Cumhur İttifakı'nın önemine dikkat çeken Kalaycı, küresel siyasetin gündemindeki konuları ele aldı. Türk milletinin kirli hesaplara ve algı operasyonlarına geçit vermediğine inandığını söyledi.

Türkiye'nin ekonomik gelişmesine vurgu yaparak, deprem sonrası yapılan harcamaların büyüklüğünü açıkladı. Türkiye'nin zorluklara rağmen büyüdüğünü ve güçlendiğini belirtti.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik anlayışının başarılı olduğunu vurgulayarak MHP ve AK Parti teşkilatlarının 31 Mart yerel seçimlerinde başarılı olacağına inandığını ifade etti.

Kongreye tek aday olarak katılan MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, MHP'nin milli değerleri koruma misyonunu vurguladı ve tekrar seçilerek görevine devam edeceğini açıkladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.