Kredi Kartıyla Akaryakıt Alanlara Kötü Haber: Kredi Kartı Komisyonu Yansıtılacak

Akaryakıt istasyonları, yüksek kart komisyonlarına isyan ediyor! EPGİS, kartlı ödemelerin vatandaşa yansıtılmasını talep ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2024 14:29
Kredi Kartıyla Akaryakıt Alanlara Kötü Haber: Kredi Kartı Komisyonu Yansıtılacak

Araç sahiplerinin dikkatine! Akaryakıtı kredi kartı ile alanların karşılaşabileceği yeni bir durum var: Kredi Kartı Komisyonu Vatandaşa Yansıtılacak

Akaryakıt istasyonları, yüksek kart komisyonlarına karşı isyan ederek, kartlı ödemelerin vatandaşa yansıtılmasını talep ediyor.

AKARYAKIT İSTASYONLARINDAN ÖNEMLİ DUYURU: KARTLI ÖDEMELERDE FİYAT ARTIŞI MÜMKÜN

Yüksek komisyon oranlarına karşı çıkan akaryakıt istasyonları, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) aracılığıyla taleplerini dile getiriyor.

EPGİS, bankaların yüksek komisyon oranlarına karşı bir tepki olarak Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’na (BDDK) yazılı bir başvuru yapmıştır. Sendika, kartlı ödemelerin yüksek komisyon oranlarının vatandaşa yansıtılması gerektiğini vurgulayarak, bu durumun kartlı ödemeyi tercih edenleri olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor.

KARTLI ÖDEMELERDE FİYAT ARTIŞI MÜMKÜN

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, kartlı ödemelerdeki yüksek komisyon oranlarının vatandaşa yansıtılmasını talep ederek, bu durumun akaryakıt kullanıcılarını olumsuz etkilediğini belirtiyor. Sendika, bu sorunun çözümü için adım atılmasını ve kartlı ödemelerin daha adil bir şekilde gerçekleşmesini istiyor.

NAKİT ÖDEMELERDE İNDİRİM İMKANI

EPGİS, nakit ödemelerde ise indirim uygulayabileceğini belirtiyor. Nakit ödemelerde, pano satış fiyatına eklenen yüzde 3'lük kart komisyonunu almayacaklarını ve bir depoda vatandaşa 2 litre benzinin bedavaya verilebileceğini açıklıyor. Bu adımın, kullanıcıları nakit ödemeye teşvik etmek ve kart komisyonlarından kaçınmak adına atılmış bir olumlu adım olduğunu ifade ediyor.

ALIŞVERİŞLERİN YÜZDE 90’I KARTLA YAPILIYOR

Türkiye genelinde bulunan 12 bin 700 akaryakıt istasyonunda gerçekleşen alımların yüzde 90’ının kredi kartı ile yapıldığını belirten EPGİS, kartlı ödemelerdeki komisyon oranlarının düşürülmesi veya vatandaşa yansıtılması gerektiğini savunuyor. Bu durumun, hem akaryakıt istasyonları için adil bir rekabet ortamı yaratılmasını hem de kart kullanıcıları için daha uygun bir ödeme sistemi oluşturulmasını amaçladığını vurguluyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum