Meteoroloji saat vererek uyardı: Kahramanmaraş için sarı kodlu uyarı

Kahramanmaraş'ın da dahil olduğu 15 ilde kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı geldi. Sel ve su baskını riskine karşı dikkatli olun!

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2024 16:51
Meteoroloji saat vererek uyardı: Kahramanmaraş için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) 15 kente sarı kodlu uyarı geldi. Uyarıya göre, Kahramanmaraş'ın da dahil olduğu 15 ilde kuvvetli yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin genelinin parçalı ve çok bulutlu olması öngörülüyor. Yağışlar, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Sivas, Sinop, Bartın, Kastamonu çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Muğla çevrelerinde etkili olacak.

Yağışların tipi bölgelere göre değişecek. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışlar, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde de etkili olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı da yapıldı. Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış olması öngörülüyor.

Uyarı yapılan iller: Adana, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak ve Osmaniye.

Bu sabah ve gece saatlerinde bazı bölgelerde pus ve sis hadisesi de bekleniyor. Marmara ve İç Ege ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer pus ve sis görülecek. Doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı meydana gelebileceği tahmin ediliyor.

Yetkililer, vatandaşlara sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.