WhatsApp'a Beklenen Özellik Geldi!

WhatsApp, gönderilen fotoğrafların görüntü kalitesini seçme imkanı sunarak, fotoğrafların orijinal kalitesini koruma adımı attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2023 11:14
WhatsApp'a Beklenen Özellik Geldi!

Daha önce fotoğrafların kalitesi sıkıştırılarak iletiliyordu ve bu da orijinal kalitede görüntünün karşı tarafa ulaşmasını engelliyordu.

Daha önce, dosya aktarımlarını hızlandırmak amacıyla WhatsApp, görüntü kalitesini varsayılan olarak yüzde 70 oranında düşürüyordu.

Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Instagram üzerinden yaptığı duyuruyla bu durumu değiştirecek bir adım atıldığını duyurdu.

Artık WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğrafların görüntü kalitesi kullanıcılar tarafından seçilebilecek. Bu sayede görüntü kalitesinde herhangi bir kayıp yaşanmayacak.

Bu özellik, en son WhatsApp sürümüne sahip olan herkes tarafından kullanılabilecek.

Fotoğraf gönderirken, kullanıcılar üst kısımda yer alan "HD" seçeneğini görecektir.

Bu seçeneğe dokunan kullanıcılar, fotoğrafı standart kalitede mi yoksa HD kalitede mi göndermek istediklerine karar verebilecekler.

HD kalitede gönderilen fotoğraflar, sohbet ekranında bir HD etiketi ile belirtilecek. Yeni özelliğin kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulması planlanıyor.

Bu gelişme, WhatsApp kullanıcılarının fotoğraf paylaşımında daha fazla kontrol sağlamasına ve görüntü kalitesini korumasına olanak tanıyacak.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.