Abdurrahman Kotan Kimdir? Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan Nereli, Kaç Yaşında?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yapılan yeni atamalar Resmi Gazete'de duyuruldu. Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan'ın kimliği ve hayatı merak ediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2023 09:51
Abdurrahman Kotan Kimdir? Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan Nereli, Kaç Yaşında?

Abdurrahman Kotan, 23 Mart 1974 tarihinde Erzurum'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum'da tamamlamıştır. İlkokulu bitirdikten sonra Arıbahçe köyünde hafızlık eğitimini tamamlamıştır. Abdurrahman Kotan, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi'nde ikinci dönem eğitimini tamamlamıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki kariyerine 1997 yılında başlamıştır. 2003-2008 yılları arasında Artvin Arhavi'de vaizlik görevini üstlenmiştir. Daha sonra Van Başkale, Çaldıran ve Erzurum Pazaryolu ilçelerinde müftülük yapmıştır. 18 Ağustos 2011 tarihinde Erzurum İl Müftü Yardımcısı olarak atanmış ve bu görevini başarıyla yerine getirmiştir. 2017-2020 yılları arasında Erzurum Palandöken İlçe Müftülüğü görevini icra etmiştir. Daha sonra Yenimahalle İlçe Müftüsü olarak atanmış ve ardından 7 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Kahramanmaraş İl Müftülüğü'ne atanmıştır. Abdurrahman Kotan, kariyeri boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulunarak deneyim kazanmış ve başarılı çalışmalara imza atmıştır.

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.