Şehit Enes BUDAK kimdir? Piyade Sözleşmeli P.Söz.Er Enes BUDAK nereli, kaç yaşında?

Ağrılı Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak, Kuzey Irak operasyonunda şehit oldu. Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak kimdir? Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2023 22:46
Şehit Enes BUDAK kimdir? Piyade Sözleşmeli P.Söz.Er Enes BUDAK nereli, kaç yaşında?

Ağrı ili nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak, ülke güvenliği için verdiği mücadelede Kuzey Irak operasyonunda şehit düştü. Onun hikayesi, vatanı için canını feda eden kahraman askerlerin arasında yer alıyor.

Enes Budak'ın kimliği hakkında merak edilen sorular arasında, nereli olduğu ve kaç yaşında olduğu bulunuyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Ağrılı Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen askerler arasında yer alıyor.

Ülkenin güvenliği için görev yaparken hayatını kaybeden bu kahraman askerin yaşamı ve fedakarlığı, arama motorlarında geniş bir ilgi görmekte. Bu bağlamda, Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem'in kimliği de araştırılmakta.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Kuzey Irak'ta gerçekleşen çatışmada 3 askerin şehit olduğu, 4 askerin ise yaralandığı belirtiliyor. Açıklamada ayrıca, çatışmada 4 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi yer alıyor.

Bu acı kayıp, ülkenin güvenliği için fedakarlıkta bulunan askerler arasında yer alan Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak'ın vatanına olan bağlılığını ve kahramanlığını yansıtmaktadır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.