İki Lezzetin Dansı: Unutulmaz Muhallebili İrmik Tatlısı

İki lezzetin buluştuğu Muhallebili İrmik Tatlısı tarifiyle tatlı krizlerinizi sonlandırın. Pratik yapımı ve muhteşem lezzetiyle misafirlerinizi etkileyin!

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2024 14:21
İki Lezzetin Dansı: Unutulmaz Muhallebili İrmik Tatlısı

Bir lokmada iki farklı tat: Unutulmaz bir lezzet deneyimi sunan Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi!

Tatlı isteğinizi karşılamak için aradığınız lezzetli çözüm burada: Muhallebili İrmik Tatlısı. Hem pratik yapılışı hem de damakta bıraktığı unutulmaz lezzeti ile misafirlerinizden tam not alacak bir tarif.

Muhallebi ve irmik tatlısının muhteşem uyumuyla tanışın. Bu pratik tarif, tatlı krizlerinizi lezzetli bir şekilde sonlandırmanın ve misafirlerinizi etkilemenin harika bir yolu.

Muhallebili İrmik Tatlısı, irmikli kek ve muhallebinin eşsiz bir birleşimiyle ortaya çıkan lezzet şöleni. Bu tarifle tatlı krizlerinize lezzetli bir son verin.

Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Kek için:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı un

1,5 su bardağı irmik

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

5-6 damla limon

Muhallebisi için:

2,5 su bardağı süt

1/2 su bardağı un

1/2 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilin

Üzeri için:

1 çay bardağı Hindistan cevizi

Yapılışı:

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Tencereye şeker ve suyu alın, karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar kaynatın.

Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yağlanmış kare borcama karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Kek pişerken muhallebiyi hazırlayın. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın, kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kapatın, tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğuyana kadar ara sıra karıştırın.

Pişen kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbeti dökün. Şerbetini çekince üzerine muhallebiyi ekleyin ve spatula ile düzeltin.

Son olarak üzerine Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında dinlendirin. Dilimleyip servis edin.

Muhallebili İrmik Tatlısı tarifi ile tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirin. Hem kolay hem de lezzetli bu tatlı, her lokmada misafirlerinizi ve sizi mutlu edecek. Bu eşsiz tatlıyı deneyin, tatlı krizlerinizi en lezzetli şekilde sonlandırın. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.